Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δίκτυου Κοινωνικής Προσφοράς του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τη στιγμή της ίδρυσής του, έθεσε ως στόχο την πρόοδο της νεολαίας και του λαού μας μέσω της αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης που υπηρετεί και προάγει. Το Πανεπιστήμιό μας ως οργανικό κομμάτι της κοινωνίας στην οποία ανήκει και την οποία υπηρετεί 90 και πλέον χρόνια, αφουγκράζεται τα προβλήματά της και επιχειρεί με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο να προσφέρει στην επίλυσή τους.

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η στήριξη νέων, ανέργων, ανθρώπων που επιχειρούν ένα νέο ξεκίνημα, μικρών επιχειρήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Αυτό ακριβώς το κομμάτι της κοινωνίας μας καλούμαστε να στηρίξουμε με τα επιστημονικά εργαλεία και τις γνώσεις που διαθέτουμε. Τους νέους, ενισχύοντας τις γνώσεις τους, για να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για τη μελλοντική τους εξέλιξη, τους άνεργους που επιχειρούν ένα νέο ξεκίνημα και τις μικρές επιχειρήσεις που πασχίζουν να επιβιώσουν, με συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Με σκοπό να συμβάλουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο 2013, με πρωτοβουλία της Πρυτανείας, το "Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς ΟΠΑ".

Το "Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς ΟΠΑ" αποτελείται από δύο ομάδες μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας, οι οποίες ενεργοποιούνται, αντίστοιχα, στην ανάπτυξη δύο δράσεων: την εκπαιδευτική και την υποστηρικτική. Η εκπαιδευτική δράση έχει σκοπό να υποστηρίξει μαθησιακά και εκπαιδευτικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως άπορους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους ανέργους, ενώ η υποστηρικτική δράση έχει σκοπό να προσφέρει υποστηρικτικές, συμβουλευτικού τύπου υπηρεσίες σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκπαιδευτική Δράση
Ομάδα EduSupport


Υποστηρικτική Δράση
Ομάδα SSB
(Supporting Small Businesses)

Αντικείμενο

  1. Φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  2. Εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια σε θεματικές ενότητες που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα του ΟΠΑ.
  3. Εκπαιδευτικές ημερίδες.
  4. Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού.

Αποδέκτες
Νέοι, άποροι μαθητές πρωτοβάθμιας ή/και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνεργοι και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ομάδα παροχής υπηρεσίας
Μέλη διδακτικού προσωπικού, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΟΠΑ, που θα συμβάλουν στη δημιουργία κρίσιμου κοινωνικού κεφαλαίου.

περισσότερα...

Συντονιστική Ομάδα EduSupport
Κατερίνα Δημάκη
Αλεξάνδρα Λειβαδά
Ειρήνη Νικάνδρου
Βασιλεία Νιννή
Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής
Ιωάννα Πεπελάση
edusupport@aueb.gr

Αντικείμενο
Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου συνολικής διάρκειας 100 - 120 ωρών από φοιτητές, υπό την επίβλεψη μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ, σχετικά με κατάρτιση business plan, θέματα τιμολογιακής πολιτικής, κοστολόγηση προϊόντων, logistics, πληροφοριακά συστήματα κ.λπ.

Αποδέκτες
Μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ομάδα παροχής υπηρεσίας
Μέλη ΔΕΠ, φοιτητές (προπτυχιακοί 3ου ή/και 4ου έτους και μεταπτυχιακοί).


περισσότερα...

Συντονιστική Ομάδα SSB
Σέργιος Δημητριάδης
Σάνδρα Κοέν
Ελένη Σαλαβού
Λήδα Παναγιωτοπούλου
Ελεάννα Γαλανάκη
ssb@aueb.gr


Γραμματειακή υποστήριξη: κα Αλίσια Αργυροπούλου, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Τ: +30 210 8203 216 / F: +30 210 8214 081