ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
E-MAIL
ΕΚΤΥΠΩΣH

Φοίτηση και Σπουδαστικά
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονική Μάθηση
Διοικητικές Υπηρεσίες
Πρόγραμμα Έρασμος
Οργ. Φοιτητών, Αποφοίτων
Αθλητικές και
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Περιβαλλοντική Πολιτική
Γρήγορη Πρόσβαση
Webmail
Webmail Προπτυχιακών
e-Class
Δικτυακή Βοήθεια
Επικοινωνία για Θέματα Εκπαίδευσης
Σύστημα Δήλωσης ΒλαβώνΑνακοινώσεις Προκηρύξεις Εκδηλώσεις Αρχείο

Yπηρεσία δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων «Πίθος»
και υπηρεσία Microsoft DreamSpark διανομής δωρεάν
λογισμικού σε φοιτητές

 1. Δες την Ψηφιακά
 2. ADSL Δίοδος
 3. Υπηρεσία VPN
 4. Οδηγίες για WiFi
 5. Οδηγίες για το webmail
 6. Certificates
 7. Ρυθμίσεις προγραμμάτων E-Mail
 8. Voice Mail
 1. Voice over IP (VOIP)
 2. Αιτήσεις / Φόρμες
 3. Antivirus ESET NOD32
 4. Υπηρεσία δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων «Πίθος»
 5. Yπηρεσία Microsoft DreamSpark διανομής δωρεάν λογισμικού σε φοιτητές
 6. Υπηρεσία RSS Feeds
 7. Πρόσβαση στα SPAM μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μέλος της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Authentication Authorization Infrastructure - AAI). Μέσω της AAI, ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε χρήστες ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην AAI με ασφάλεια και ευκολία των χρηστών. Η υποδομή AAI επιτρέπει την κεντρική ταυτοποίηση των χρηστών για τις υπηρεσίες που παρέχει, αλλά με χρήση του username/password που χρησιμοποιούν οι χρήστες και για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-mail, VPN, κτλ.).

Οι σημαντικότερες υπηρεσίες τις οποίες θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον μέσω της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στην AAI είναι η υπηρεσία δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων «Πίθος» (http://pithos.grnet.gr), και η υπηρεσία Microsoft DreamSpark διανομής δωρεάν λογισμικού σε φοιτητές (https://www.dreamspark.com/default.aspx). Καινούριες υπηρεσίες προβλέπεται να προστίθενται από το ΕΔΕΤ στο μέλλον.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της AAI, χρησιμοποιείστε το username και password που έχετε για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-mail, VPN, wireless, κτλ.), εάν δεν είστε προπτυχιακός φοιτητής/-τρια.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν το username και password με τα οποία συνδέονται στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.

-Υπηρεσία δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων «Πίθος»
Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα http://pithos.grnet.gr/pithos, επιλέξτε από τη λίστα των φορέων το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πατήστε το "Επιβεβαίωση". Δώστε το Όνομα Χρήστη (username) και τον Κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε για τις υπηρεσίες του ΟΠΑ (οι προπτυχιακοί φοιτητές χρησιμοποιούν τα στοιχεία με τα οποία συνδέονται στην Ηλεκτρονική Γραμματεία). Στη συνέχεια διαβάστε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "Terms and Conditions", και αν συμφωνείτε τσεκάρετε το "I have read and understood ..." και πατήστε το "Submit". Έχετε πλέον συνδεθεί στην υπηρεσία "Πίθος", και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που έχει αναρτήσει το ΕΔΕΤ στο http://pithos.grnet.gr/support.html

-Yπηρεσία Microsoft DreamSpark διανομής δωρεάν λογισμικού σε φοιτητές
Για να χρησιμοποιήσετε το DreamSpark, θα πρέπει να κάνετε πρώτα login με το Windows Live ID σας - αν χρησιμοποιείτε MSN Live Messenger, το username σας είναι και το Windows Live ID σας. Αν δεν έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα https://www.dreamspark.com/default.aspx, πατήστε στο εικονίδιο "Sign In", και στη συνέχεια στο εικονίδιο "Sign Up", όπου ακολουθείτε τις οδηγίες για τη δημιουργία του Windows Live ID.

Αν έχετε ήδη δημιουργήσει το Windows Live ID, κάνετε κλικ στο εικονίδιο "Sign In" της ιστοσελίδας https://www.dreamspark.com/default.aspx, δίνετε το Windows Live ID και το αντίστοιχο password, πατάτε στο "Sign In", και στην ιστοσελίδα στην οποία σας βγάζει επιλέγετε αριστερά στις ηπείρους την Ευρώπη, στις χώρες την Ελλάδα (Greece), και δεξιά (στο "Select your school/organization") το "Athens University of Economics and Business". Ακολούθως, πατώντας στο κουμπί "Continue" σας ζητείται το username και το password που χρησιμοποιείτε για τις υπηρεσίες του ΟΠΑ (οι προπτυχιακοί φοιτητές χρησιμοποιούν τα στοιχεία με τα οποία συνδέονται στην Ηλεκτρονική Γραμματεία). Είστε έτοιμοι να "κατεβάσετε" δωρεάν λογισμικό από τη Microsoft.

 

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, ΤΚ 104 34 Αθήνα
Tηλεφωνικό Κέντρο: +302108203 911, e-mail: webmaster@aueb.gr
© Copyright 1996 - 2014 | Athens University of Economics and Business