ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
E-MAIL
ΕΚΤΥΠΩΣH

Φοίτηση και Σπουδαστικά
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονική Μάθηση
Διοικητικές Υπηρεσίες
Πρόγραμμα Έρασμος
Οργ. Φοιτητών, Αποφοίτων
Αθλητικές και
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Περιβαλλοντική Πολιτική
Γρήγορη Πρόσβαση
Webmail
Webmail Προπτυχιακών
e-Class
Δικτυακή Βοήθεια
Επικοινωνία για Θέματα Εκπαίδευσης
Σύστημα Δήλωσης ΒλαβώνΑνακοινώσεις Προκηρύξεις Εκδηλώσεις Αρχείο

Χαιρετισμός Πρύτανη


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζω στον ιστότοπο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πανεπιστήμιό μας, η πρώην ΑΣΟΕΕ, είναι το αρχαιότερο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πατρίδας μας στους χώρους των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ στην πορεία τού χρόνου προστέθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής και της Στατιστικής. Από το 1920, έχει δημιουργήσει μια λαμπρή παράδοση προσφοράς στη νεολαία της πατρίδας μας και την επιστήμη. Χιλιάδες απόφοιτοί του είναι σήμερα υψηλόβαθμα διοικητικά και οικονομικά στελέχη τού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέλη ΔΕΠ σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και μέλη διεθνών οργανισμών.

Με τα 8 Προπτυχιακά του Τμήματα που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, με τα 29 εξαιρετικά δημοφιλή Μεταπτυχιακά του Προγράμματα Πλήρους και Μερικής Φοίτησης και με τα διδακτορικά του Προγράμματα, το ΟΠΑ αξιολογείται ως ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει. Η καλή του φήμη αντανακλά το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού του προσωπικού, την υψηλή ποιότητα του ερευνητικού και διδακτικού του έργου, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών που παρέχει, αλλά και τις διακρίσεις που επιτυγχάνουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του. Μέσα από τη διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουμε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Στόχος μας και επιδίωξή μας είναι ένα πανεπιστήμιο κέντρο παιδείας και επιστημονικής αριστείας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας, εξωστρέφειας, διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας, στήριγμα και πηγή πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες που περνά.

Θέλουμε οι φοιτητές και φοιτήτριές μας να αποκτήσουν την υψηλή επιστημονική κατάρτιση που θα τους επιτρέψει να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων μας, το ΟΠΑ προσφέρει στους φοιτητές του ένα πλήθος πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην όσο το δυνατόν ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Επιδιώκουμε η σχέση με τους φοιτητές μας να είναι διαχρονική. Διατηρώντας και περαιτέρω αναπτύσσοντας τη μακρόχρονη, στενή συνεργασία με τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, το Πανεπιστήμιό μας διευκολύνει και υποστηρίζει, μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το ΟΠΑ συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία του σημαντικότερου πόρου τον οποίο μία χώρα μπορεί να έχει: το ανθρώπινο κεφάλαιό της.

Η πλοήγηση στις σελίδες του ιστότοπου του Πανεπιστημίου μας θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία του, τα Τμήματα από τα οποία αποτελείται, τις προσφερόμενες σπουδές που παρέχει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, το διδακτικό και διοικητικό του προσωπικό, τις παροχές του προς τους φοιτητές, τις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητές του.

Σας εύχομαι καλή πλοήγηση!

Ο Πρύτανης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ
Καθηγητής


Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, ΤΚ 104 34 Αθήνα
Tηλεφωνικό Κέντρο: +302108203 911, e-mail: webmaster@aueb.gr
© Copyright 1996 - 2014 | Athens University of Economics and Business