ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

CVphotoΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Καθηγητής
Τμήμα Πληροφορικής

Tηλ: 210-8203 289 | 210-8203 183
email:mgia@aueb.gr
HomePage:http://www.aueb.gr/users/mgia/

Ο Μανόλης Γιακουμάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα, είναι Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2011- ) και Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1981) και διδακτορικό Μηχανικού Υπολογιστών (1988) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Έχει διδάξει τα μαθήματα της Τεχνολογίας Λογισμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και τα μαθήματα Γλωσσών προγραμματισμού και Ρύθμισης της αγοράς Ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους με κριτές, μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, έχει θητεύσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις, όπως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2000-2005), Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (1998-2000), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΣΥΠ ΑΕ (1995-1997), Προϊστάμενος Τομέα Πληροφορικής της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (1987-1990).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται σε θέματα: Τεχνολογίας Λογισμικού, Βιοιατρικών εφαρμογών, Ρύθμισης και Ανταγωνισμού της αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.