ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
E-MAIL
ΕΚΤΥΠΩΣH

Φοίτηση και Σπουδαστικά
Η φοίτηση στο ΟΠΑ
Πρόγραμμα Διδασκαλίας
Φοιτητική Λέσχη
Φοιτητική Μέριμνα
Υπηρεσίες για τον Φοιτητή
Συγγράμματα
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονική Μάθηση
Διοικητικές Υπηρεσίες
Πρόγραμμα Έρασμος
Οργ. Φοιτητών, Αποφοίτων
Αθλητικές και
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Περιβαλλοντική Πολιτική
Γρήγορη Πρόσβαση
Webmail
Webmail Προπτυχιακών
e-Class
Δικτυακή Βοήθεια
Επικοινωνία για Θέματα Εκπαίδευσης
Σύστημα Δήλωσης ΒλαβώνΑνακοινώσεις Προκηρύξεις Εκδηλώσεις Αρχείο

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Για την υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει ένα μεγάλο και σύγχρονο Κέντρο Υπολογιστών που καταλαμβάνει όλο τον τρίτο όροφο του κτηρίου της οδού Δεριγνύ, έκταση μεγαλύτερη από 700 τ.μ.

Το Κέντρο Υπολογιστών συνεχώς αναβαθμίζει ποιοτικά και ποσοτικά την τεχνολογική του υποδομή και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Ένα κεντρικό σύστημα Digital Alpha Server 1000A 5/400 που λειτουργεί σε περιβάλλον Open/VMS, με 640 ΜΒ RAM και 5 μονάδες δίσκων συνολικής χωρητικότητας 26GB. Το λογισμικό του εν λόγω συστήματος περιλαμβάνει TCP/IP, Fortran, Pascal, C, SAS, SPSS, TSP, NAG, MIS και την ORACLE 7 server (full development system).
  • Δύο συστήματα Silicon Graphics, Origin 200 σε περιβάλλον IRIX (UNIX 64 bit) με 512 MB RAM και χωρητικότητα δίσκων 23GB το καθένα. Το λογισμικό του εν λόγω συστήματος περιλαμβάνει Email-server, FORTRAN 90 και 77, C++, Pascal, Informix (full development system) και ORACLE 7.
  • Δύο (2) εξυπηρετητές Pentium Pro σε περιβάλλον Novel LAN.
  • Έναν εξυπηρετητή Compaq Proliant 1600 σε περιβάλλον Windows 2000.
  • Έναν εξυπηρετητή Pentium Pro σε περιβάλλον Linux.
  • Όλα τα συστήματα είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο επικοινωνίας του Πανεπιστημίου και το Internet.

Στο Κέντρο Υπολογιστών στεγάζονται τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης, εξοπλισμένες με συνολικά εκατόν πενήντα (150) επιτραπέζια συστήματα Pentium MMX με έγχρωμες οθόνες 15΄΄ και 17΄΄, που λειτουργούν σε περιβάλλον Windows NT.

Για τις ανάγκες εκτυπώσεων των φοιτητών το Κέντρο Υπολογιστών διαθέτει δύο εκτυπωτές υψηλής ταχύτητας DATA-PRODUCTS (line-printers 1500LPM) και εκτυπωτές Laser.

Όλα τα συστήματα του Κέντρου Υπολογιστών είναι συνδεδεμένα με το Δίκτυο Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου και με το παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας (www, Internet).

Η χρήση των συστημάτων του Κέντρου Υπολογιστών επιτυγχάνεται μόνο με προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).


 
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δ. Γκρίτζαλης, Τηλ. Κέντρο: +30 210 8203 324, +30 210 8203 349, Ώρες Λειτουργίας: 8.30π.μ. - 8.00μ.μ.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, ΤΚ 104 34 Αθήνα
Tηλεφωνικό Κέντρο: +302108203 911, e-mail: webmaster@aueb.gr
© Copyright 1996 - 2014 | Athens University of Economics and Business