ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
E-MAIL
ΕΚΤΥΠΩΣH

Φοίτηση και Σπουδαστικά
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονική Μάθηση
Διοικητικές Υπηρεσίες
Πρόγραμμα Έρασμος
Οργ. Φοιτητών, Αποφοίτων
Αθλητικές και
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
Περιβαλλοντική Πολιτική
Γρήγορη Πρόσβαση
Webmail
Webmail Προπτυχιακών
e-Class
Δικτυακή Βοήθεια
Επικοινωνία για Θέματα Εκπαίδευσης
Σύστημα Δήλωσης ΒλαβώνΑνακοινώσεις Προκηρύξεις Εκδηλώσεις Αρχείο

Σύντομο Βιογραφικό

ΖΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

CVphotoΚαθηγητής

Τηλ:210-8203 171
email:zanias@aueb.gr
HomePage:
Πλήρες Βιογραφικό [ pdf ]

Ο Γιώργος Π. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει θητεύσει και ως Πρόεδρος κατά τα έτη 1996-1998 και 2004-2008.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, δημοσιευμένα σε μεγάλα διεθνή οικονομικά περιοδικά και συλλογές άρθρων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εφαρμοσμένη οικονομετρία, την ανάλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, τη διεθνή ανάπτυξη.

Έχει θητεύσει σε δημόσιες θέσεις ως Υπουργός Οικονομικών, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα. Υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Κυριακάτικο ΒΗΜΑ».


Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, ΤΚ 104 34 Αθήνα
Tηλεφωνικό Κέντρο: +302108203 911, e-mail: webmaster@aueb.gr
© Copyright 1996 - 2014 | Athens University of Economics and Business